Over de docente/coach

DSC06473

Overal Thuis in Yoga

Overal Thuis in Yoga

Ik heb de opleidingen succesvol afgerond van:

Saswitha Instituut voor Yoga en Wijsbegeerte. Oudste yogaopleiding in Nederland, erkend door Vereniging Yogadocenten Nederland en de Europese Yoga Unie.

Master Spiritual Care, Vrije Universiteit. Vrijgevestigd, SKGV erkend Geestelijk Verzorger. Werkzaam o.m. als zingevings-therapeut bij Argo GGZ (Lochem).

Human Givens Instituut (Verenigd Koninkrijk). Praktische, op de toekomst en op oplossing gerichte psychotherapeutische hulpverlening. Erkend door Professional Standards Authority for Health and Social Care in het Verenigd Koninkrijk.

…over yoga…Als kind stond ik graag op mijn hoofd en bungelde ik vaak aan de bovenrand van de keukendeur om mijn wervelkolom uit te hangen. Ook trok ik mijn buik spontaan ‘vacuum’ door mijn ribben te liften en maagstreek in te trekken naar de wervelkolom.  In yoga en adembeheersing herkende ik direct mijn natuurlijke behoefte om mijn lichaam meer ruimte en adem meer diepte te geven.

….over pijnbegeleiding…Naast yogales geef ik pijneducatie en begeleiding voor omgaan met chronische pijn.  Daarvoor gebruik ik de nieuwste kennis uit breinwetenschappen, psychologie, biologie, oosterse mind-body technieken en diepe ontspanning om je beter met langdurige pijn te leren omgaan.

…over coaching…. Want soms zit je vast en heb je baat bij even ‘een ander stel hersens te lenen’ om je leven weer op de rit te helpen.

Caroline Straathof

Geef een reactie